Otsepilt: Riigikogu keskkonnakomisjon võtab täna juurelda «Metsarahu manifesti» üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna arutakse Riigikogu keskkonnakomisjonis ühispöördumist «Metsarahu manifest». Algatuse mõte on anda valmivale strateegiadokumendile «Metsanduse arengukava aastateks 2021 — 2030» täiendav sisend.

Arutusele tuleva kollektiivse pöördumisega astutakse välja kõikide Eestimaa metsade kaitseks. «Leiame, et on viimane aeg sõlmida ühiskondlik kokkulepe tasakaalukaks metsade majandamiseks. Eesti metsad on meie ühine rikkus. Jätkates metsaraiet praeguses tempos, on Eesti poole sajandi pärast kaetud valdavalt raiesmike või võsaga,» kirjutatakse manifestis.

Toonitatakse, et Eesti metsad vajavad tasakaalukat majandamist. Metsade raiumine peab olema vastavuses metsade samaväärse taastumisega. Nii meie elukeskkonna hoidmiseks kui tulevastele põlvkondadele metsa säilitamiseks tuleb ühiskonnas sõlmida vastavad kokkulepped.

Komisjoni istungile on kutsutud pöördumise algatajad ja erinevate huvigruppide esindajad.

Vabaerakonna algatatud pöördumise arutlemiselt teeb Riigikogu ülekande, mida vahendab Postimehe keskkonnaportaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles