Kas Rail Balticu trass püüab Kohila kotti? (1)

Hans Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RB trass Kohila vallas.
RB trass Kohila vallas. Foto: Pm

Kohila vald oli ainus asjasse puutuv omavalitsus, kes kaebas veebruaris kinnitatud Rail Balticu maakonnaplaneeringu kohtusse. Raplamaa plaanis ette nähtud trass jätab Kohila alevi ning seda ümbritsevad külad kitsale maa-alale vana raudtee, uue trassi, Tallinna–Rapla maantee ning Keila jõe vahele kinni. Kohila vallavalitsuse pakutud alternatiivset teed, mis inimestele ja loodusele kasvuruumi jätaks, kahjuks arvesse ei võetud.

Kohila vallavanema Heiki Hepneri hinnangul läheks valla eelistatud tee asulatest hoopis kaugemalt. Kuigi mõnevõrra kallim, Hepneri sõnul umbes 7 miljoni euro võrra, ei kerkiks alternatiiviga probleeme, mida vald ette nähtud trassi puhul ennustab. Alternatiivne trass ei jätaks Kohila alevit kahe raudtee ning Tallinna–Rapla maantee vahele lõksu, vaid laseks asustusel katkestusteta ida poole laieneda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles