Lapsed muudavad meid palju paremaks

Lea Danilson-Järg
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Mändmets ja Urmas Luik ning Alexandra Victoria, Alexander Maximus, Robin Marcus ning Christian Thor, kel pildi tegemise ajal vanust.
Marju Mändmets ja Urmas Luik ning Alexandra Victoria, Alexander Maximus, Robin Marcus ning Christian Thor, kel pildi tegemise ajal vanust. Foto: Liis Treimann

Tallinlaste Marju (29) ja Urmase (41) peres tulid üllatusena nii esimene laps Alexander Maximus (3,5) kui ka kolmas laps Christian Thor, kes on praegu vaid mõnenädalane. Teine laps Alexandra Victoria (1,5) oli aga planeeritudki väikese vahega, et oleks tore koos kasvada. Seejärel kavatseti võtta vähemalt viieaastane paus ja alles siis otsustada, mis edasi saab.

Käesoleva aasta alguses saabus aga teadmine, et veel üks väike hingeke on otsustanud nende perega liituda. Ühtäkki on nüüd lapsi kokku neli, sest lisaks ühistele lastele kuulub nende perre ka Urmase poeg Robin Marcus (13).

Marju arvates on vahe märgatav, kui peres on üks laps ja juurde tuleb teine. «Esimene laps peab õppima jagama tähelepanu ja asju. Vanemad peavad õppima jagama oma tähelepanu nii, et mõlemad lapsed tunneksid end võrdselt hoituna ja armastatuna,» selgitab pereema oma vaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles