FSC – säästva metsanduse tunnusmärk (2)

Kaido Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSC Eesti tegevjuht Indrek Talpsep ütleb, et pühapaikade ja vääriselupaikade andmebaasid on koostatud metsatöösturite abistamiseks.
FSC Eesti tegevjuht Indrek Talpsep ütleb, et pühapaikade ja vääriselupaikade andmebaasid on koostatud metsatöösturite abistamiseks. Foto: Kristjan Teedema

Mõni aeg tagasi küsis mu käest üks vana sõber, kas metsaga ei saaks teha samamoodi kui mahetootmisega põllumajanduses: eraldi on märgistatud see puit, mis on saadud säästliku majandamisega (nt ilma lageraieta püsimetsast), ja teadlik ostja valib just nimelt selle toote ning on nõus selle eest ka natukene rohkem maksma. Ütlesin talle, et selline rahvusvaheline süsteem on tegelikult ammu olemas, ainult selle süsteemi toimimisel on nii meil kui mujal maailmas suuri probleeme.

Selle rahvusvahelise organisatsiooni nimi on FSC – Forest Stewardship Council, eesti keeles Metsahoolekogu. Eesti liikmesorganisatsioon on MTÜ Hea Metsanduse Koda ehk Eesti FSC. Räägime FSC organisatsioonist, tema tööprintsiipidest ja probleemidest FSC Eesti tegevjuhi Indrek Talpsepaga.

Kuidas FSC süsteem töötab

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles