Demograaf Jerome McKibben Trumpi müürist ja prognoosimisest

Lea Danilson-Järg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA demograaf Jerome McKibben on tegelenud prognoosimisega üle 30 aasta ja koostanud rohkem kui 10 000 rahvastikuprognoosi.
USA demograaf Jerome McKibben on tegelenud prognoosimisega üle 30 aasta ja koostanud rohkem kui 10 000 rahvastikuprognoosi. Foto: Mihkel Maripuu

Jerome McKibben (62) on ameeriklasest rakendusdemograaf, kelle panus Eesti inimarengu aruande 2016/2017 «Eesti rändeajastul» koostamisel on seni tänamatult varju jäänud. Avalikkuse tähelepanu köitnud rahvastikuprognoosid aastani 2100 tehti just tema loodud programme kasutades.

Rakendusdemograaf Jerome McKibbeni kontaktid Eestiga said alguse ammu enne praeguseid koostööprojekte. Esimene kord sattus ta siia Soome kaudu, kus 1990. aastatel töötas külalisõppejõuna. Töine side Eestiga tekkis teadlasel alles 2010. aastal Viinis toimunud rahvastikukonverentsil, mis viis ta kokku Tallinna Ülikooli demograafidega. Esmalt kutsuti McKibben Eestisse loenguid pidama, millele järgnes ettepanek osaleda Eesti seni kõige põhjalikuma rahvastikuprognoosi koostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles