Riigireformiga on olnud liiga palju solgutamist ja venitamist (1)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli.
Ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli. Foto: Sander Ilvest

Ettevõtja ja Riigireformi SA nõukogu liikme Tiit Pruuli (53) hinnangul on Eestis liiga palju tegeldud nn näiva riigi ülesehitamisega, millele viitab kommunikatsiooni- ja PR-inimeste rohkus.

Mis muutub iga inimese elus, kui kogu pakett või vähemalt oluline osa teie ettepanekutest ellu viiakse?

Minu suurim rõõm oleks, kui kogu selle arutlus- ja tegutsemisprotsessi tulemusena väheneks inimeste võõrandumine oma riigist. Võõrandumisega käivad kaasas sellised tunded nagu trots, pahameel, viha. Kui inimesed muutuvad veidigi rõõmsamaks, on suur osa meie ülesandest juba täidetud.

Kuidas motiveerite äsja haldusterritoriaalse reformi läbinud kohalikke omavalitsusi tulema kaasa maakonnamõõtu omavalitsuste moodustamisega?

Möönan, et selle reformiga on olnud liig palju solgutamist ja venitamist, aga poolele teele pidama jäämine poleks ka mõistlik. Kergem on reformiga jätkata enne, kui kõik protsessid on praegust olukorda arvestades paika loksutatud ja olemasoleva olukorraga harjutud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles