Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja: säilitame Linnamäe paisjärve nahkhiirte toitumisalana (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja.
Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja. Foto: Priit Põldma

Eesti Vabariik ühines Euroopa nahkhiirte kaitse lepinguga juba 2004. aastal, nimetatud leping jõustus Eesti suhtes 2014. aastal. Nahkhiirte kaitse lepingust tuleneb riigile kohustus kindlaks määrata nahkhiirte kaitseks olulised kohad, sealhulgas nende varjupaigad, ja võtta tarvitusele asjakohaseid meetmed nahkhiirte kaitseks.

2017. ja 2018. aastal tehtud uuringutega on Jõelähtme vallas tuvastatud kümne kaitsealuse nahkhiireliigi (-koloonia) olemasolu, nad elutsevad põhiliselt Jägala jõe ja Linnamäe paisjärve kallastel ning toituvad nimetatud veekogudel.

Piirkonnas on moodustatud Jägala jõe hoiuala, kus põhiline kaitstav liik on lõhelised, aga nahkhiired on seni kaitseta jäänud. Vald tegi keskkonnaministeeriumile ettepaneku algatada olemasoleva Jägala jõe hoiuala eesmärkide muutmine, et ka nahkhiired kaitse alla võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles