Keskkonnaminister Siim Kiisler: Jõelähtme vallavanem takistab looduse kaitsmist (4)

Siim Kiisler
, keskkonnaminister (Isamaa)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Siim Kiisler 
Keskkonnaminister Siim Kiisler Foto: Tairo Lutter

Jõelähtme vallavalitsus tegi keskkonnaministeeriumile 2017. aastal ettepaneku Jägala jõe hoiuala laiendada ja selle kaitsekorda muuta. Ettepaneku eesmärk oli tagada lisakaitse piirkonnas leiduvatele nahkhiirtele. Aga samas tähendas ettepanek soovi loobuda Jägala jõe hoiuala senistest kaitse-eesmärkidest, milleks on lõhe, võldase ja jõesilmu ning jõgede ja ojade elupaigatüübi kaitse. Selle ettepaneku praktiline sisu oli, et Jägala jõel saaks jätkata paisutamist ja hüdroenergia tootmist. Seega olnuks tagatud ka sealsete Linnamäe ja Lundi paisjärve säilimine.

Keskkonnaministeerium jõudis keskkonnaameti eksperdihinnangule tuginedes läinud suvel järeldusele, et Jõelähtme valla ettepanek ei olnud põhjendatud. Alal leiduvatest nahkhiireliikidest on vaid tiigilendlane selline, kelle kaitseks loodusdirektiiv näeb ette kaitseala moodustamise.

Kuid sedagi vaid juhul, kui alal asuvad selle liigi varje- ja pesitsuspaigad. Neid pole aga Jägala jõe hoiualal ega selle läheduses leitud. Ka tõestas analüüs, et piirkonnas leiduvatel nahkhiirtel on olemas piisavalt toitumisalasid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles