Jõudke kokkuleppele ja tehke ära! (1)

Taavi Tamkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja lapse isa, MTÜ Lasterikkad Isad eestvedaja ning ettevõtja Taavi Tamkivi.
Nelja lapse isa, MTÜ Lasterikkad Isad eestvedaja ning ettevõtja Taavi Tamkivi. Foto: Erakogu

Erakondade ettepanekutes, kuidas suurendada sündimust, mainisid lastetoetuse ajakohastamist mitu erakonda, mis on rõõmustav. Jõudke siis konsensusele ja tehke ära!

Indekseerimine on hea mõte, sest inflatsiooni tõttu võib muidu juhtuda, et ainuüksi lasteaiatasud kasvavad kiiremini kui toetus. Keskerakonna ning SDE esimese ja teise lapse toetuse kasvu puhul (eeldatavalt rohkem kui elukalliduse kasvu võrra) oleks mõju sündimusele siiski kaheldav, kuna see ei aita leevendada peamist probleemi ehk kolmanda ja enama lapsega perede vähesust.

Lasterikkale perele on eluaseme omandamine praegu raskendatud, sest sissetulek pereliikme kohta on väiksem ja laenuvõimekust ei pruugita piisavaks hinnata. Teiseks vajavad nad suuremat elamispinda, mistõttu on see ka kulukam. Kui laste heaolu parandamiseks kolitakse linnast maale, siis suurenevad transpordikulud. Maapiirkonnas asuvale kinnisvara tarbeks ei taha pangad sageli ka nii palju laenu anda, et seda saaks renoveerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles