Tööandjate plaan on Eestile kahjulik (6)

Lea Danilson-Järg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrtööjõud Eestis
Võõrtööjõud Eestis Foto: Postimees

Kuigi tööga hõivatute arv on Eestis viimase kaheksa aastaga kõvasti kasvanud, nõuavad tööandjate esindajad aina lisa. 1. novembri Postimehes hüüatab Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar: «Ükskõik kuhu vaatad – kõikjal on inimesi puudu, olukord läheb iga kuuga pingelisemaks.» Samas nõutakse ka, et valitsus leevendaks sisserändereegleid või, veel enam, kaotaks kvoodi üldse.

Peale meie enda inimeste hõive on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ka võõrtööjõu sisseränne kolmandatest riikidest ning seda ilma kvoodi kaotamisetagi. Tänavu on politsei- ja piirivalveameti (PPA) andmetel Eestisse tööle saabunud juba umbes 13 000 inimest. Koos töötajate pereliikmetega võib aasta lõpuks oodata vähemalt 20 000 inimese saabumist peamiselt Ukrainast, Venemaalt ja Valgevenest. Kinnitamata andmetel prognoositakse järgmiseks aastaks juba 33 000 töörändajat.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles