Aimar Altosaar: välja jäänud, mitte unustatud?

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie Eesti Riigikorralduse toimetaja Aimar Altosaar.
Meie Eesti Riigikorralduse toimetaja Aimar Altosaar. Foto: Mihkel Maripuu

Riigireformi SA ettepanekud anti 21. novembril riigikogule üle, et kõik seal esindatud ja esindamata erakonnad võiksid paketiga edasi tegeleda. Ei tea, kuidas läheb, sest ükski parlamendipartei pole veel sõnaselgelt teatanud, et nad hakkavad sihtasutuse tööd oma valimisprogrammides kasutama. Lootust aga on, sest iga erakonna esindaja leidis pakutud ettepanekutest üht-teist meeldivat. Ühel nõul oldi bürokraatia ja ametnike arvu vähendamises, kuid see kõlab kui sisutühi loosung, mille taga pole ütlejatel tavaliselt ühtegi head ideed – mida ja kust kohast kärpida.

Lastagu erakonnad siseministeeriumi registrist vabaks! See töötab praegu neile, kes kuuluvad mõnda koalitsioonierakonda kui autahvel, aga opositsiooni kuulujatele kui häbipost. Leidub terveid kutsealasid, kuhu ei lasta kummagi poole erakondade liikmeid. Peaks piisama sellest, kui äriregistris on üleval erakondade ja teiste poliitiliste ühenduste juhatuste liikmed, kes kannavad varalist vastutust. Nii on see ju ka teistel vabaühendustel, mille ülejäänud liikmeskonda ei pea deklareerima kusagil ametlikus registris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles