Kullapesu Bologna moodi (2)

Kadri Mälk
, kunstnik, EKA professor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heast toorainest, kullaliivast, võib saada ehk ühest tonnist 100 grammi kulda. Nüüd otsustasid Bologna protsessi ajatollad: saadagu tonnist toorainest 250 kilogrammi kulda.
Heast toorainest, kullaliivast, võib saada ehk ühest tonnist 100 grammi kulda. Nüüd otsustasid Bologna protsessi ajatollad: saadagu tonnist toorainest 250 kilogrammi kulda. Foto: Caro/Kaiser/Scanpix

Massikõrgharidus, kus ligi kaks kolmandikku gümnaasiumilõpetajaist jätkab haridusteed ülikoolides, on me vaikne ühiskondlik kokkulepe, selle vastu vist ei saa. Kuigi peaks. Meil on veel hästi, et ülikoolides on õppekohtadele konkurss. Kuid tean ka kunstikõrgkoole, kus võetakse vastu kõik, kel vähegi pliiats peos püsib.

Mõtlema peaks – enne kui hilja – kasvu fenomenile. Kas kasv on eesmärk? Või surve, turufundamentalistliku mõtteviisi tulemus? Majanduses on nii, et sa kas kasvad või sured. Kõrghariduses, eriti humanitaarteadustes ei peaks see nii olema.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles