Keskkonnainspektsiooni ühendamine ikka päevakorras (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsiooni logo
Keskkonnainspektsiooni logo Foto: Repro

Möödunud aasta lõpus jäi riigikogus vastu võtmata pikalt ettevalmistatud seadus, mis pidi ühendama keskkonnaameti ja keskkonnainspektsiooni üheks riigiasutuseks. Kodanikuliikumine Eesti Metsa Abiks ja roheliste erakond palusid parlamendiliikmeid seaduseelnõu tagasi lükata. Seaduse vastuvõtmisest jäi puudu kaks poolthäält.

Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt vastas sel nädalal Postimehele, et keskkonnaameti ja keskkonnainspektsiooni ühendamise eelnõu esitatakse uuesti menetlusse.

Keskkonnaministeerium oli arvestanud seaduse jõustumisega uue aasta alguses ning kuulutanud juba välja konkursi ainult keskkonnaameti juhi kohale. Konkursi võitis Riho Kuppart, kelle tööülesandeks pidi saama kahe asutuse ühendamine ja kes võeti tööle eeldusega, et temast saab ühendasutuse juht. Keskkonnainspektsioonile uue juhi leidmiseks enam konkurssi välja ei kuulutatud.

Keskkonnainspektsioonile praegu uut juhti otsima ei hakata ning juhi kohuseid täidab Olav Avarsalu. Eelmise pikaaegse peadirektori Peeter Volkovi ametiaeg lõppes möödunud aasta lõpus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles