Sven Sakkov: tuulispask nimega Donald Trump (4)

Sven Sakkov
, Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole võimatu, et NATOt võib ees oodata sarnane surmaeelne hetk, mille elasid läbi G7 riigijuhid eelmise aasta juunis Kanadas Québecis, kui tippkohtumisel paljastusid selgesti ülejäänud liidrite erimeelsused Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga.
Pole võimatu, et NATOt võib ees oodata sarnane surmaeelne hetk, mille elasid läbi G7 riigijuhid eelmise aasta juunis Kanadas Québecis, kui tippkohtumisel paljastusid selgesti ülejäänud liidrite erimeelsused Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga. Foto: Reuters/ScanPix

Läänemaailm on keerises. Juba aastaid. 2019 ei too sellele kindlasti leevendust, pigem vastupidi. Eesti kui väikese, avatud majandusega geopoliitiliselt haavatava ääreala riigi jaoks on nendel arengutel silma peal hoida eluliselt vajalik. Ikka seetõttu, et me oleme ühed esimesed, kes võimalikke negatiivseid arenguid oma nahal tunda saavad, on selleks siis tagasilöögid maailmamajanduses või läänemaailma julgeolekumudelis.

Eesti vaatevinklist tundub meile, et kogu julgeolekumaailm keerleb Vene ohu ümber. Ameerika Ühendriikide seisukohalt on Venemaa teisejärguline probleem. Esimene mure on Hiina tõus ja sellega seonduv: Põhja-Korea talitsemine, Lõuna-Korea ja Jaapani kaitse, tehissaarte ehitamine ja nende militariseerimine Lõuna-Hiina meres jms.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles