Eesti Metsa Abiks ja keskkonnainspektsioon ühendavad jõud õigusrikkumiste vastu võitlemisel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatagune meeleavaldus ja rongkäik Eesti metsa abiks. 
Aastatagune meeleavaldus ja rongkäik Eesti metsa abiks. Foto: Mihkel Maripuu

21. detsembril sõlmisid kodanikuühendus Eest Metsa Abiks (EMA) ja keskkonnainspektsioon (KKI) kaua aega ette valmistatud koostööleppe metsaõigusnormide rikkumise vastu võitlemiseks.

EMA-liikumine aitab koostööleppe järgi avastada õigusrikkumisi ja teeb EMA-le laekunud teadete ja kaebuste esmase kontrolli. Keskkonnainspektsioonile edastatakse ainult need teated, mille puhul EMA on veendunud, et tegemist on õigusrikkumisega.

KKI võtab EMA esitatud teated menetlusse esmajärjekorras ning kaasab ühenduse liikmeid metsandus- ja looduskaitsetegevusse. Niimoodi peaks vähenema ka KKI töökoormus, kuna EMA teostab laekunud kaebuste esmase kontrolli ja valib välja teated, millele on vaja reageerida.

EMA liikmed, kes on nimetanud end ka vabatahtlikeks metsavahtideks, teevad seda tööd kodanikualgatuse korras ning koostöölepe ei anna neile selleks täiendavaid õigusi ja vahendeid. Koostööleppele kirjutas KKI poolt alla ametist lahkuv kauaaegne peadirektor Peeter Volkov. Koostöö peaks jätkuma ka pärast KKI võimalikku ühendamist keskkonnaametiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles