Erakonnad: palju läbikaalumist väärivaid mõtteid regionaalpoliitikast

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimepiirkonnad Eestis.
Toimepiirkonnad Eestis. Foto: Postimees

Haldusreformiga vähenes omavalitsuste arv kolm korda ning maavalitsused kadusid täielikult. Kui omavalitsuste ühendamist on üldiselt peetud vajalikuks, siis regionaalse tasandi kadumist Eesti riigi halduses on tavaliselt kritiseeritud. Regioonidevahelised erinevused rahvastiku dünaamikas ja sotsiaal-majanduslikus arengus kärisevad veel suuremaks, kuigi juba praegu on rahvusliku kogutoodangu arvestuses elaniku kohta see vahe kuni neli korda. Viie erakonna esindajad räägivad, millist regionaalpoliitikat tuleks viljeleda. 30.jaanuari Postimehes saate lugeda Eestimaa Roheliste Erakonna, Erakonna Eesti200, Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna seisukohti. 6.veebruaril analüüsivad siin avaldatud erakondade ideid regionaalvaldkonna eksperdid. 

1. Kuidas peaks Eesti valitsus toetama piirkondi, kus sotsiaal-majanduslik areng käib alla ning rahvastik väheneb kiiresti?

2. Lahenduseks on pakutud maakondadest suurema regionaalse juhtimistasandi loomist. Kui toetate selle loomist, siis kui palju neid võiks olla, kuidas tuleks need moodustada ning milliste funktsioonidega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles