Hobustega metsatöö Viljandimaal

Kaido Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Raudsepp ütleb, et tänapäevane elutempo ei anna aega ja võimalust hobustega piisavalt tegeleda.
Kalev Raudsepp ütleb, et tänapäevane elutempo ei anna aega ja võimalust hobustega piisavalt tegeleda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Külmal ja päikeselisel jaanuaripäeval on Viljandimaale Tääksi külla kogunenud üksjagu inimesi ja hobuseid. Tegemist on maaülikooli korraldatud avatud hobumetsatööde päevadega, mis on osa keskkonnakaitse ja maastikukorralduse õppetooli hobumetsanduse algkursusest. Viimane on vabaaine, mis annab osalevatele üliõpilastele ka ainepunkte. Ühtlasi on tegemist jätkuga Viljandi Kultuuriakadeemia aastaid korraldatud müravaba metsatöö päevadele. Nagu ikka, räägitakse enne teooriast ja siis järgneb praktika.

Huvilistele avatud välitööde teiseks päevaks on oma hobustega kohale tulnud kultuuriakadeemia dotsent Priit-Kalev Parts (kaks eesti maatõugu hobust), Kalev Raudsepp Parmu ökokülast (raskeveohobune) ja Tarmo Tähemaa Kõo kandist (kaks Shetlandi poni). Lisaks tudengitele on kohale tulnud ka muid huvilisi ja üliõpilastel hakkasid esimesed hobusejuhtimise võtted juba selgeks saama. Eelmisel päeval oli metsas kohal ka Vello Tamm oma friisi tõugu hobuse ja uueaegse hobutöötehnikaga (mootoriga tõstuk), aga teiseks päevaks ta enam kohale ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles