Mati Hint, Viivi Luik ja Maarja Vaino: suhtumisest õpetajatesse (11)

Martin Ehala
, Tartu Ülikooli professor, Meie Eesti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:OLUSTVERE : VILJANDI, EESTI, 11OCT05 Kooliőpilased Olustvere lossipargis. pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA FOTO: Peeter KÜmmel
SAKALA01:OLUSTVERE : VILJANDI, EESTI, 11OCT05 Kooliőpilased Olustvere lossipargis. pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA FOTO: Peeter KÜmmel Foto: Peeter Kümmel

Uuringud näitavad, et õpetajate kiusamisest on saamas üha süvenev ja laienev probleem. Mis on selle põhjused? Kas see, et oleme hakanud suhtuma õpetajasse nagu teenindajasse? Kas oleme loonud ühiskonna, kus kiusamine on muutunud normaalsuseks? Või oleme käest lasknud minna oma kasvatuspõhimõtetel? Oma mõtteid jagavad kirjanik Viivi Luik, kirjandusteadlane Maarja Vaino ja keeleteadlane Mati Hint.

Viivi Luik

22. jaanuari Postimehes ilmunud kooliõpetajate ülestunnistusi kommenteerides tekib küsimus, mis on Eesti ühiskonnaga lahti, et säärased asjad on võimalikud. Sest mis juttu saab olla majandusest ja poliitikast, kui peale kasvab koolimajatäite kaupa olendeid, kellele pole võimalik inimese nimegi anda. Ja see on veel isegi viisakalt öeldud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles