Rootsi koolitüdruku kõne ÜRO peasekretärile (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Thunbergi kohtumine ÜRO peasekretäriga.
Greta Thunbergi kohtumine ÜRO peasekretäriga. Foto: We Don't Have Time

Kuueteistaastane kliimaaktivist Greta Thunberg on algatanud ülemaailmse kampaania «Koolistreik kliima eest». Selle kampaania ajel on koolist poppi teinud kümned tuhanded kooliõpilased kõikidel mandritel. Noored streikijad põhjendavad koolist puudumist sellega, et pole mõtet omandada teadmisi tuleviku tarbeks, kui noorte jaoks ei pruugi mingit normaalset tulevikku enam ollagi. Tihtipeale toimuvad streigid vanemate ja kooli juhtkonna toetusel.

Kohtumisel ÜRO peasekretär Antonio Guterresega ütles Greta Thunberg, et parasjagu toimub kuues massiline väljasuremislaine, kus iga päev kaob jäädavalt kuni 200 liiki elusolendeid ja me seisame silmitsi eksistentsiaalse ohuga ning enam ei ole aega, et sellel hullumeelsel teel jätkata.

Rootsi koolitüdruk rõhutas, et tal pole mõtet õppida koolis uusi teadmisi ja fakte, kui teadaolevad ja ilmselged faktid meie ühiskonnale midagi ei tähenda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles