Uku Särekanno: vaba maailma küberkiusamine (3)

Uku Särekanno
, riigi infosüsteemi ameti peadirektori asetäitja küberturvalisuse alal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näiteid Kremli mõjukampaaniast sotsiaalmeedias. Ameerika Ühendriikide presidendivalimistesse sekkumiseks loodi libakontosid Facebooki, Twitterisse, Instagrami, Youtube’i, Redditisse, Tumblri, Pinteresti, Vine’i, Google Plussi ja mujale. 
Näiteid Kremli mõjukampaaniast sotsiaalmeedias. Ameerika Ühendriikide presidendivalimistesse sekkumiseks loodi libakontosid Facebooki, Twitterisse, Instagrami, Youtube’i, Redditisse, Tumblri, Pinteresti, Vine’i, Google Plussi ja mujale. Foto: Jon Elswick/AP/Scanpix

Kuidas kaitsta demokraatiat oludes, kus sõnumit jagavad robotid, uudisvoogu kujundavad algoritmid ning faktid ei huvita kedagi? See pole utoopia, vaid kohanemist vajav uus reaalsus.

Valija ujub päev-päevalt üha selgemas vees. Pole eriarvamusi, pole debatti, pole probleemi. On lihtsad lahendused, mis mahuvad 280 tähemärgiga Twitteri säutsu. On must ja valge, meie ja nemad.

Elu on mugav, sest algoritm võimaldab ise valida, keda kuulata ning mida järgida. Maksma ei pea, lugemist asendab visuaal ja igapäevane uudisvoog kinnitab seniste veendumuste ainuõigsust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles