Kuidas valida, kui mets on kallis (1)

Kaido Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Metsa Abiks (EMA) valimisfoor. 
Eesti Metsa Abiks (EMA) valimisfoor. Foto: Eesti metsa abiks

Enne riigikogu valimisi on kombeks esitleda valimisfoore. Metsa teemal on neid välja pakutud kolm: Erametsaliidu (EML) ja Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) ühine metsasektori valimiskompass, kodanikuühenduse Eesti Metsa Abiks (EMA) metsasõbra valimisfoor ning Eesti Keskkonnaühenduste Koja (EKO) analüüs «Keskkond ja Riigikogu valimised 2019».

Kokkuvõttes pole raske märgata, et metsamajandajate ühenduste ning keskkonnakaitseorganisatsioonide hinnangud on suhteliselt sarnased, ainult et vastandmärgilised – kes saab rohelise fooritule töösturitelt, saab keskkonnakaitsjatelt punase ja vastupidi. Üsna üksmeelsed ollakse selles, et Isamaa ja Eesti 200 valimislubadused tähendavad praeguse intensiivse lageraiemajanduse jätkumist ning ERE ja roheliste omad selle poliitika kõige põhjalikumat muutmist (nagu juba öeldud – viimased puudusid EMLi ja EMPLi kompassilt). Vahepeale jäävad väikeste kõikumistega teised erakonnad – Vabaerakond ja sotsiaaldemokraadid on pigem metsasõbralikud ning Reformierakond ja Keskerakond pigem metsasektori-sõbralikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles