Märt Möls: Kükametsa pole mõtet midagi arendada (6)

Märt Möls
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiskavates kontorites töötavad ametnikud pole kursis, mis sünnib ääremaadel, millised on sealsed probleemid ja valupunktid.
Kiiskavates kontorites töötavad ametnikud pole kursis, mis sünnib ääremaadel, millised on sealsed probleemid ja valupunktid. Foto: Marko Saarm/Sakala; montaaž

Regionaalpoliitikast rääkides unustatakse, et ettevõtjatel pole mingit mõtet arendada n-ö Kükametsas suuremat ettevõtet, mis loob töökohti ning toodab ja ekspordib midagi enamat/innovaatilisemat, mis annab ka kasumit.

Võib-olla elanike äravool peatub või vähemalt väheneb, kui selleks luuakse tingimused. Linnadest minnakse elama küll väljapoole, kuid mitte kaugele, sest kõrgkultuuri ja kõrgema taseme professionaalsed teenused on kogunenud suurlinnadesse, kuna sissetulekud ja maksujõulised kliendid on seal või läheduses. Maakonnakeskused ja suuremad asulad on küll tähtsad, kuid vaid nende arendamine ei too lõplikku lahendust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles