Aimar Altosaar: keda kuulata, keda uskuda?

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie Eesti Riigikorralduse toimetaja Aimar Altosaar.
Meie Eesti Riigikorralduse toimetaja Aimar Altosaar. Foto: Mihkel Maripuu

Valimiste järel on ühiskonnas alati segadust, sest isegi nii selge valimisvõidu korral, nagu Reformierakond seekord saavutas, pole tulevase valitsuskoalitsiooni koosseis ega valitsuslepingu sisu enne lepingutele alla kirjutamist iseenesestmõistetavalt selge.

Erakondade programmid ja valimislubadused täitsid meie avalikku meediaruumi mitu kuud. Neile sekundeerisid Riigireformi Sihtasutuse reformikava, tööandjate manifest ning teiste huvirühmade ja mõttekodade visioonid ja soovid. Tundub, et valitsuskoalitsiooni kokkupanijatel pole vaja muud, kui tõsta oma programmid lauale ja vaadata natuke ringi, et näha, mida ootavad toetajad ning sihtrühmad, ja uus valitsus võibki teele asuda!

Kas aga sellest piisab? Poliitikud ja arvamusliidrid liiguvad oma plaanidega harjumuspärastes ning seni edu toonud mõttesängides. Nende ideedki pakuvad pigem juba olemasoleva suurendamist ning tuntud mõõdikute veel paremat täitmist kui tõeliselt uusi lähenemisi ja lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles