Hannes Astok: e-kogemuse kaudu muudab Eesti maailma turvalisemaks (5)

Hannes Astok
, E-riigi Akadeema arendusdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud Eestit külastanud välisriikide ametnikest on mõistnud, et e-Eesti ei ole mitte internetis leviv müüt, vaid hästi toimiv igapäevane tegelikkus kodanikele ja ettevõtjatele, leiab E-riigi Akadeema arendusdirektor Hannes Astok. 
Paljud Eestit külastanud välisriikide ametnikest on mõistnud, et e-Eesti ei ole mitte internetis leviv müüt, vaid hästi toimiv igapäevane tegelikkus kodanikele ja ettevõtjatele, leiab E-riigi Akadeema arendusdirektor Hannes Astok. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ÜRO Julgeolekunõukogu kampaania kuulutab üle ilma Eesti e-riigi sõnumit: arukalt uusi digitehnoloogiaid kasutades saab ka väike riik olla kestlik ja tõhus.

Võiks ju küsida, miks on Eesti nii paljudele riikidele usutav eeskuju. Näiteks Lääne-Balkani (endise Jugoslaavia) ja endise Nõukogude Liidu riikide seisukohast on Eesti nende omaga sarnase ajalooga riik, kelle edu iseseisvumisel ning edasisel majandusarengul osatakse enda saavutustega võrrelda. Paljude Aafrika riikide silmis oleme nendega sarnased koloniaalmineviku maharaputamise ja iseseisva riigi ehitamise poolest. Saareriikidele nii Kariibi meres kui ka Okeaanias oleme eeskuju kui väikeriik (nende jaoks isegi suur riik), kes suudab ise oma asjadega toime tulla ega vaja välist abi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles