Mis saab keskkonnainspektsioonist?

Kaido Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsioon.
Keskkonnainspektsioon. Foto: Arvo Meeks

Keskkonnainspektsiooni ühendamine keskkonnaametiga on nüüd Riigikogus kaks korda läbi kukkunud, esimene kord detsembris ja teine kord veebruaris. Ministeeriumil olid tehtud kõik ettevalmistused, et ühendamet saaks tööd alustada 1. aprillist ning keskkonnainspektsioonile uut juhti enam otsitud. Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt ütles Postimehele, et ministeerium peab asutuste ühendamist jätkuvalt mõttekaks, aga edasised tegevused otsustatakse pärast uue valitsuse moodustamist.

Ükskõik, kuidas asi lõpuks ei lahene, igal juhul on tegemist hea õppetunniga uuele valitsusele. Nimelt selgub, et Riigikogu polegi iga kord kuulekas kummitempel. Asutuste ühendamist peaks edaspidi alustama teisest otsast – kõigepealt selgitama välja seadusandja tahte ja alles pärast vastavate seaduste muutmist alustama konkreetsete ettevalmistuste ja tegevustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles