Aimar Altosaar: tehisintellekti võimu all

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie Eesti Riigikorralduse toimetaja Aimar Altosaar.
Meie Eesti Riigikorralduse toimetaja Aimar Altosaar. Foto: Mihkel Maripuu

Täiuslikus riigis mõjuvad isegi peenhäälestused liiga rämedalt ning muutused võiksid jääda mikro- ja nanotasandile. Parem, kui keegi enam ühtegi regulatsiooni ega seadust ei näpi, sest pärast iga muudatust oleme nende täitjatena uute bürokraatlike piirangute ees, mida täiendavad e-riiklikud programmid ja sisenemisportaalid.

Eesti IT-saavutused ja e-riiklus võiksid jõuda riiki juhtivas tehisintellektis täiuseni, sest need toimiksid efektiivselt ja minimaalsete kuludega ning tooksid meie riigile veel rohkem kuulsust. Vaja oleks vaid mõnd programmeerijat, kes parasjagu võimul olijate korralduste järgi sisestavad valitsevasse aparaati nende programmilised lubadused.

Kuid nii ei pea see jääma, sest nii nagu enamik inimesi kasvab puberteedist välja, võime ka meie oma riigiga jõuda sinnamaani, kui poliitilise ja avaliku sektori juhid mõistavad, et riikliku arengu eesmärk ei saa ega tohi olla täiuslik robot, vaid olla olemas iga inimese jaoks, tagades neile parimad võimalikud arengutingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles