Raimond Kaljulaid: e-teenused ja tehisintellekt võimaldavad vähendada armetnike arvu kolmandiku võrra (8)

Raimond Kaljulaid
, riigikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Raimond Kaljulaid 5. aprillil pressikonverentsil, kus teatas, et lahkub Keskerakonnast.
Riigikogu liige Raimond Kaljulaid 5. aprillil pressikonverentsil, kus teatas, et lahkub Keskerakonnast. Foto: Erik Prozes

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) materjale sirvides jäi mulle silma nende visioon, kuidas võiksime valitsussektoris praegusest ligi 120 000 töötajast 40 000 järgmise kümne aasta jooksul asendada e-teenuste ja tehisintellektiga. Kas siis võiksime?

Eestil on tunnustatud digiriigina võimalus näidata eeskuju ka oma valitsussektori reformimisel. Tõsiselt tuleb mõelda kahe arenguvektori peale. Esiteks suurendada kulutusi teadus- ja arendustegevuse peale, sest intellektuaalne kapital annab kõige suuremat lisandväärtust. Teiseks tasub vaadata veel ühe sammu kaugemale IKT-sektorist, kõrgelt arenenud tehnoloogiate poole, mis aitaksid vähendada kliimamuutusi ning saavutada Pariisi kliimaleppe ambitsioonikamaid eesmärke.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles