Lennart Meri taganttorkimisest alguse saanud mõttelend

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Riigireformile pühendatud Riigikogu Toimetiste esitlus esmaspäeval rahvusraamatukogus. Toimetaja Mart Raudsaare ja publiku küsimustele vastavad Arenguseire Keskuse uuringute juht Meelis Kitsing (vasakult), Postimehe Meie Eesti toimetaja Aimar Altosaar ning Riigireformi Sihtasutuse nõukogu liige Raivo Vare.
Riigireformile pühendatud Riigikogu Toimetiste esitlus esmaspäeval rahvusraamatukogus. Toimetaja Mart Raudsaare ja publiku küsimustele vastavad Arenguseire Keskuse uuringute juht Meelis Kitsing (vasakult), Postimehe Meie Eesti toimetaja Aimar Altosaar ning Riigireformi Sihtasutuse nõukogu liige Raivo Vare. Foto: Teet Malsroos

Eesti rahvaesindajatel on vedanud, et nende kõrvalmajas töötab Arenguseire Keskus. Riigikogu juurde loodud mõttekoja uuringud ja raportid peaksid olema vajalik lähtematerjal poliitikutele ja ametnikele, kellest sõltub poliitikaloome ehk meie tulevik.

Eesti edu sõltub edaspidi järjest enam võimalike arenguteede põhjalikust analüüsist. N-ö puusalt tulistamise aeg on ammu möödas. Väikesearvulise rahvana ei tohi me arenguteede valimisel palju eksida, mistõttu tuleb oma poliitikate kujundamisel kasutada alati eksperte ja parimat teaduslikku analüüsi. Me näeme, et Arenguseire Keskus on just selline «tark mees taskus», mis võib aidata poliitikutel langetada õigeid otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles