Töötukassa juht: loodan, et raske aja saabudes maksab riik laenu tagasi (7)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Tallinn. 17.09.2019. Töötukassa juhi Meelis Paaveli Vana-Lasnamäe kontori rõdult paistab kätte Tallinna laht ja vanalinn.
Tallinn. 17.09.2019. Töötukassa juhi Meelis Paaveli Vana-Lasnamäe kontori rõdult paistab kätte Tallinna laht ja vanalinn. Foto: Remo Tõnismäe

Töötukassa juht Meelis Paavel eelistaks, et töötukassa reserv oleks riigi rahakotist eraldi. Paavel ütles end lootvat, et kui majanduses tulevad rasked ajad ja töötukassa on sunnitud ise oma reservi kallale minema, peab riik kokkulepetest kinni.

Mida arvate Maret Maripuu välja pakutud vabatahtliku töötuse hüvitamise mõttest? Kas seda tuleks kaaluda?

Lühike vastus on: jah. Aastal 2008, kui arutati töölepinguseadust, kirjutati sisse töötuskindlustushüvitise maksmine ka siis, kui inimene lahkub töölt omal soovil või poolte kokkuleppel. Majanduses tulid keerulised ajad, tehti korrektuure ja see säte võeti seadustest välja.

Teine muudatus oli see, et seaduses lepiti kokku kõrgemad hüvitise määrad. Praegu on töötu esimese saja päeva hüvitis 50 protsenti eelnevast sissetulekust ja pärast seda 40, toona lepiti kokku vastavalt 60 ja 40 protsenti. Idee oli maksta inimestele kõrgemat hüvitist, et tal oleks tööotsingu ajal kergem. Need teemad on tänaseni aktuaalsed.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles