Testi oma funktsionaalset keeleoskust!

Copy
Kokkuvõttevõistlusest TUUM võib osa võtta kas või kodus voodis.
Kokkuvõttevõistlusest TUUM võib osa võtta kas või kodus voodis. Foto: Dusan Zidar
  • 27.–28. septembril toimub Vikerraadio kodulehel kõigile kokkuvõttevõistlus TUUM.
  • Esimene auhind on 150 eurot, lisaks mitu teist ja kolmandat auhinda.

Et tänapäeva inforikkas maailmas edukas olla, tuleb suuta informatsiooni otsida, tekstidest aru saada, oma ideid tabavalt ja täpselt sõnastada ning teistele arusaadaval viisil seletada. Kõik need oskused kokku moodustavad funktsionaalse keeleoskuse, mis on üks inimese tuumpädevusi sellel sajandil. Nädalavahetusel on võimalik oma funktsionaalset keeleoskust treenida võistlusel TUUM.

Võistlusel peab žürii antud tekstist koostama 200-sõnalise kokkuvõtte, mis paneb proovile tekstimõistmisoskuse, võime eristada olulist infot ebaolulisest ja oskuse mõtteid täpselt ja selgelt sõnastada. Seda saab teha kas või kodus voodis: võistlustekst avaldatakse Vikerraadio kodulehel 27. septembril kell 7 ja kokkuvõte tuleb saata kodulehe kaudu hiljemalt 28. septembril kell 19.

Võistlema on kutsutud kõik: õpilastest õppejõududeni, ajakirjanikest kirjanikeni, ametnikest ministriteni. Osaleda võib üksi ja võistkonnana, mille võib moodustada sõpruskond, perekond, kooliklass, lehetoimetus, parlamendirühm vm.

Parimatele antakse rahalised auhinnad. Esimene auhind on 150 eurot, lisaks mitu teist ja kolmandat auhinda väärtusega 75 ja 40 eurot. Kahele parimale kooliõpilasele lisaks eriauhinnad ja 25 parimale kokkuvõtjate tippu kuulumist kinnitav sertifikaat. Iga osavõtja saab väljaprinditava osavõtutunnistuse.

TUUMA korraldavad Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut ning rahvusringhääling koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, Emakeele Seltsi ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles