Tuntud reisifirmat ähvardab pankrot

BNS
Copy
Thomas Cook Airbus A321-200.
Thomas Cook Airbus A321-200. Foto: Paul Hanna / REUTERS

Kuulus Briti reisifirma Thomas Cook ei ole suutnud krahhi vältimiseks erainvesteeringuid leida ja tal jääb loota vaid valitsuse ebatõenäolisele abile, ütles olukorraga kursis olev allikas laupäeval.

Turismifirma teatas reedel, et tal on vaja lisaks augustis saadud 900 miljoni naelasele abipaketile veel 200 miljonit naela (227 miljonit eurot).

Läbirääkimistele lähedane allikas ütles AFP-le, et firma ei suutnud saada erainvestoritelt hädavajalikku 200 miljonit ja kukub kokku, kui valitsus ei sekku.

Briti ministrid kahtlevad firma elujõus ega kiirusta appi, teatas laupäeval Times. 

Sel juhul jätab kokkuvarisemise äärele jõudnud reisifirma 150 000 Briti turisti välismaale.

«Homseks selgub, kas jõuti kokkuleppele,» ütles allikas.

Kahe aasta eest sundis Monarch Airlinesi krahh Briti valitsust erakorralisi samme astuma, et 110 000 reisijat välismaalt koju tuua. Päästeaktsioon läks maksma umbes 60 miljonit naela.

Toona nimetasid võimud seda Suurbritannia «kõigi aegade suurimaks rahuaegseks repatrieerimiseks».

178-aastase Thomas Cooki kokkukukkumise korral kaotaksid töö tuhanded inimesed, sest firmal on üle maailma 22 000 töötajat, neist 9000 töötab Suurbritannias.

Hiina kontsern Fosun, mis on juba Thomas Cooki suurim osanik, nõustus augustis süstima ettevõttesse 450 miljonit naela. Vastutasuks sai ta 75 protsenti firma reisikorraldusdivisjonist ja 25 protsenti lennuüksusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles