Asekantsler Viola Murd: sisekaitse mobilisatsioonivaru on möödapääsmatu (1)

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Politseinikud 2007. aastal pronksiöö ajal Tallinnas Tõnismäel. Siseministeeriumi soov luua sellisteks kriisiolukordadeks sisekaitsereserv ei leidnud järgmise aasta eelarves siiski toetust.
Politseinikud 2007. aastal pronksiöö ajal Tallinnas Tõnismäel. Siseministeeriumi soov luua sellisteks kriisiolukordadeks sisekaitsereserv ei leidnud järgmise aasta eelarves siiski toetust. Foto: Peeter Langovits

Kriise pole alati võimalik ette näha ning seetõttu peame olema valmis kiiresti, otsustavalt ja olukorrale vastavalt reageerima, põhjendab sisekaitse reservi vajalikkust siseministeeriumi asekantsler Viola Murd.

Miks on vaja siseministeeriumil luua sisekaitse reservi?

Sest meil on ulatuslike kriiside korral vaja kiirelt juurde inimesi, kellel on sisekaitseliste ülesannete täitmiseks vajalikud oskused ja varustus ning kes on meie juhtimissüsteemiga kokku harjutanud.

Kui vaadata maailmas toimuvaid kriise, siis kestavad need tihtipeale kaua ning osaliste hulk on suur. Kriise pole alati võimalik ette näha ning seetõttu peame olema valmis kiiresti, otsustavalt ja olukorrale vastavalt reageerima. Samal ajal peame olema võimelised reageerima ka kõigile n-ö tavaolukorra sündmustele, et need ei kujuneks järgmiseks kriisiks.

Sisekaitse reserv on siseministeeriumi valitsemisala täiendav ressurss ulatuslike ja pikaajaliste julgeolekukriiside lahendamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles