Riina Solman: eestlaste osakaal rahvastikus peab tõusma (16)

Aimar Altosaar
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Kolleegid siseministeeriumist kinkisid rahvastikuminister Riina Solmanile esimesel tööpäeval ideaalperekonna nukud, mille poole püüelda – isa, ema ja kolm last. Kolmandat last soovib Eestis pool kahe lapsega peredest.
Kolleegid siseministeeriumist kinkisid rahvastikuminister Riina Solmanile esimesel tööpäeval ideaalperekonna nukud, mille poole püüelda – isa, ema ja kolm last. Kolmandat last soovib Eestis pool kahe lapsega peredest. Foto: Mihkel Maripuu

Riina Solman on esimene rahvastikuminister pärast 2009. aasta masu kärpekava. Ta on aastaid pühendunud puudust kannatavate inimeste aitamisele – tema eestvedamisel pandi 2002. aastal alus Oleviste kiriku jõululõunasöökide traditsioonile, et kinkida ka kodututele inimväärsed jõulud. Kuna Solmani töökabinet siseministeeriumis asub kohe kiriku kõrval, õnnestub tal ehk ka ministritöö kõrvalt jätkuvalt heategevusse panustada.

Rahvastikuministril on eesmärgid ja plaanid, kuidas parandada eestlaste osakaalu riigi rahvastikus. Selleks lubab ta keskenduda perepoliitikale, soodustada eestlaste naasmist kodumaale, parandada meditsiini- ja sotsiaalteenuseid ning lõimida teistest rahvustest inimesi eesti keele ja kultuuri keskkonda. Tähelepanu rahvastikuteemadele ei tohi tema kinnitusel nõrgeneda, sellega peavad pidevalt tegelema nii riigikogu kui ka valitsus.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles