Hollandi perekond ootas aastaid keldris elades maailmalõppu

Copy
Foto majast, mille keldris pere aastaid elas.
Foto majast, mille keldris pere aastaid elas. Foto: Wilbert Bijzitter / EPA

Hollandi perekond - isa ja kuus täisealist last - elas aastaid kõrvalises kohas asuva talu keldris ja ootas maailmalõppu, teatasid ametnikud.

Pereisaks peetav mees ning tema täiskasvanud lapsed vanuses 18-25 aastat leiti Kirde-Hollandist Drenthe provintsis asuvast Ruinerwoldi külast. Kohaliku meedia andmetel avastati keldrisse sulgunud pere pärast seda, kui ühel pojal õnnestus välja pääseda.

Kohalik telekanal RTV Drenthe ütles, et perekond elas keldris aastaid ja ootas maailmalõppu. Mõned vabadusse pääsenud lapsed ei teadnudki, et maailmas on ka teisi inimesi.

Politseini jõudsid teated umbes 25-aastaselt mehest, keda peetakse pere vanimaks pojaks, kui pühapäeva õhtul oli külakõrtsi sisenenud habetunud ja räpane mees, kes ütles, et pole viimased üheksa aastat väljas käinud.

«Ta ütles, et pole kunagi koolis käinud, ja näis olevat väga segaduses. Ta rääkis lapsekombel,» jutustas kõrtsmik, kelle sõnul öelnud mees, et ta põgenes kodunt. Seepeale helistas kõrtsmik politseisse.

Aerofotol on näha kõrvalist talu keset põlde, kus pere elas. Sündmuspaigale saabunud politsei avastas ühe kapi tagant algava salajase trepi, mis viis keldrisse. Sealt leiti mees, kes nimetas end pereisaks, ja veel viis inimest, ilmselt tema lapsed.

Politsei pidas sündmuskohal kinni 58-aastase mehe, kes keeldus juurdlusega koostööd tegemast.

Linnapea Roger de Groot rääkis, et lugu on segane ja vastuseta küsimusi on veel hulganisti. Linnapea sõnul ei ole mitme lapse sündi üldse registreeritud.

RTV Drenthe andmetel ei olnud perekonnal välismaailmaga mingeid kontakte, nad elatusid aedviljadest ja neil oli kits. «Isal oli olnud mõne aasta eest insult ja ta lebas voodis. Tema naisest polnud märkigi,» edastas telekanal. 

Naabrid teadsid, et talus elab üksik mees, lastest polnud neil aimugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles