Margus Linnamäe ostis Piletilevi

PM Majandus
Copy
Piletilevi müügipunkt
Piletilevi müügipunkt Foto: Mihkel Maripuu

Margus Linnamäele ja Ivar Vendelinile kuuluv investeerimisfirma UP Invest OÜ ostis Piletilevi haldava Baltic Ticket Holdings OÜ (BTH).

UP Investi juhatuse liikme ja tegevjuhi Sven Nuutmanni sõnul kannustas investeeringut soov laieneda täiesti uuele tegevusalale. «Näeme piletilevi turul häid laienemisvõimalusi nii Baltikumis kui ka Valgevenes, kus BTH praegu tegutseb, samuti hindame kõrgelt ettevõtte senist arengut ja juhtkonna panust,» ütles Nuutmann.

Ta lisas, et läbirääkimised ettevõtte ostuks olid pingelised, kuid tulemus rahuldas mõlemaid pooli. Tehingu hinda pooled ei avalda. BTH jätkab senise juhtkonnaga.

Baltic Ticket Holdings loodi 2007. aastal Eestis tegutseva Piletilevi ja Lätis kanda kinnitanud Bilešu Servissi ühiseks haldamiseks. 2016. aastal lisandusid BTH gruppi Leedu ettevõte Bilietai ja Kvitki Valgevenes.

BTH piletiportaalide külastatavus on 45 miljonit sisenemist aastas ning grupi piletimüügimaht üle 100 miljoni euro aastas. Grupi tarkvaraarendust ja serverite haldust teostatakse Eestis.

Omanikuvahetuse järel jätkab BTH sõltumatut, erakapitalil põhineva piletivahendusteenuse osutamist. BTH grupi ettevõtetes töötab kokku 111 inimest.

Tehing nõuab ka riikide konkurentsiametite luba.

UP Investi omanikud on 78 protsendiga Margus Linnamäe ning 20 protsendiga Ivar Vendelin. Investeerimisfirma keskendub tervishoiu-, meedia-, kinnisvara- ja jaekaubanduse- ning jaeteeninduse valdkonna investeeringutele ja cleantech'i riskikapitali investeeringutele. UP Investile kuuluvad Apollo Kino, Apollo Kauplused, O’Learyse spordirestoranid, Blenderi kohvikud, KFC kiirtoidurestoranid, IceCafe jäätisekohvikud, Vapiano restoranide kett, Pet City lemmiklooma poodide kett ning Baltic Film Distribution. Samuti kuulub UP Investile Postimees Grupp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles