Hiina esitles uut UFO-kopterit (1)

Copy
Hiina uus lennumasin.
Hiina uus lennumasin. Foto: twitter

Hiina on katsetanud viimasel ajal hulgaliselt uut tehnoloogiat ning riigi üks hilisemaid leiutisi näeb välja nagu ulmefilmist võetud.

Hiina meedias Super Suureks Valgeks Haiks nimetatud lennumasina prototüüp on valitsuse sõnul disainitud silmas pidades «tuleviku digitaalse informatsiooni lahinguvälja».

Riigitabloid Global Times nimetas relvastatud helikopterit seguks tänapäevaste helikopterite disainist nagu ameeriklaste AH-64 Apache ja CH-53 Sea Stallion ning venelaste Ka-52 ja Mi-26. Samuti on kasutatud lennumasina juures varglennukite tiivadisaini.

Super Suur Valge Hai on 7,6 meetrit pikk ja ligi kolm meetrit kõrge. Lennumasina kabiinis on ruumi kahele inimesele.

Lennumasina skeemide kohaselt katab selle väliskere tiivikuid ja mootoreid, mis annavad eeldatavasti helikopteritele võimekuse jääda radarile raskesti märgatavaks.

Prototüüpi esitleti eelmisel nädalal Tianjinis toimunud Hiina helikopterite ekspositsioonil, kus masina lennuvõimekust küll ei demonstreeritud.

Tegu ei ole siiski esimese samalaadse disainiga. 1950. aastatel töötas Kanada ettevõte A.V. Roe Aircraft välja sarnase lennumasina, mis valmis viimaks Ameerika Ühendriikide käe all.

Lennukatsetustel selgus, et VZ-9 Avrocar muutus maapinnast rohkem kui meetri kõrgusele tõustes ebastabiilseks ning see suutis arendada kiirust vaid kuni 56 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles