Tusk: Brexiti kokkuleppe põhialused on valmis

Copy
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ja Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ja Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk. Foto: AP/Scanpix

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk ütles täna, et Brexiti kokkuleppe põhialused on valmis ning lepe võib materialiseeruda lähitundidel. 

«Kokkuleppe põhialused on valmis ning teoreetiliselt võime homme selle leppe Suurbritanniaga heaks kiita,» lausus Tusk Poola ajakirjanikele Brüsselis. 

«Teoreetiliselt peaks seitsme või kaheksa tunni jooksul kõik selge olema,» lausus Tusk Poola telekanali TVN24 otsesaates.

Endine Poola peaminister tegi avalduse ajal, mil Briti ja Euroopa läbirääkijad jätkasid intensiivseid kõnelusi lootuses jõuda kokkuleppeni sellenädalaseks Euroopa Liidu tippkohtumiseks.

«Ma lootsin saada hommikul juba valmis, läbi räägitud, juriidilise teksti, et liikmesriigid saanuks sellega tutvuda,» lausus Tusk, lisades, et kõik liigub siiski heas suunas. 

Briti Brexiti-minister Steve Barclay kirjeldas suletud uste taga käivaid kõnelusi kui intensiivseid, kuid kinnitas, et Ühendkuningriik palub täiendavat ajapikendust, kui laupäevaks kokkulepet ei sünni. 

Tusk märkis, et Briti poolel on palju segadust. «Kuid nagu te olete kindlasti märganud, on Brexiti ja meie Briti partneritega kõik võimalik.» 

«Eile õhtul oli ma valmis kihla vedama, et on kõik valmis ja kokku lepitud, täna aga on Briti poolel teatud kahtlusi,» lausus ta.

«Saame näha, ma olen endiselt lootusrikas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles