Oluline uuendus: Ühiskaart lisati mobiiliäppi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Ühiskaart mTaskus
Ühiskaart mTaskus Foto: Telia

Alates tänasest pole ühistranspordi kasutajatel sisuliselt vaja enam plastkaarti rahakotis kaasas kanda, kuna Telia lisas selle oma mTasku rakendusse ja Telia kliendid saavad sõitu registreerida ka mobiiliga viibates.

mTasku äpis tuleb vaid avada Ühiskaart ning puudutada telefoniga validaatorit. Teenuse kasutamiseks peab telefonis olema turvaline NFC SIM-kaart, mille olemasolu saab kontrollida mTasku äpi seadetest. NFC SIM kaardi saab Telia pressiesindaja Raigo Neudorfi sõnul hetkel soetada soodushinnaga (2,5€) nii Telia esindustest kui ka e-poest. SIM kaardi vahetamise abi on esinduses tasuta. Ühiskaart mTaskus maksab omakorda 2€ ning kehtib 2 aastat, misjärel tuleb kaart uuesti soetada. Kaardi ostmisel lisandub teenustasu 0,32 €.

Esialgu saab Ühiskaarti mTaskus kasutada Tallinnas ja Harjumaal, Tartus ning Pärnus. Ülejäänud Eesti piirkonnad lisanduvad järk-järgult lähiajal. Samuti peab arvestama, et hetkel töötab Ühiskaart mTaskus vaid Android operatsioonisüsteemiga telefonides.

Telia Eesti ärikliendi üksuse juhi Tarmo Kärsna sõnul kasutab mTaskut Eestis juba üle 70 000 inimese.

Ühiskaarti mTaskus saavad praegu kasutada Telia ja Diili kliendid.

Mis on NFC SIM-kaart?

NFC SIM-kaardid pole Neudorfi sõnul Eestis veel kuigi levinud, kuna siiani pole pakutud teenuseid, mille kasutamiseks on NFC SIM vajalik. Ühiskaart mTaskus ongi esimene avalik teenus, mida Telia NFC SIM-ide toel pakub. «Siin näeme ka suuremat nõudluse kasvu nende kaartide järele. Varasemalt oleme NFC SIM-kaarte kasutanud väiksemates projektides,» täpsustas Neudorf. 

NFC SIM kasutab juba telefonis olevat NFC kontrollerit ja on sellele nn turvaelemendiks, kuhu saab salvestada turvalisi teenuseid. Sellise SIM-i eelis on ka see, et NFC toimingut (ehk näiteks Ühiskaardi valideerimist) saab teha ka siis, kui telefon on välja lülitatud ja tühja akuga. NFC SIM-iga saab edasi kasutada kõiki seniseid mobiiliteenuseid, sh Mobiil-ID-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles