SEB kergitas kahtluste katet

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Näib, et seni rahapesuskandaalidest puutumata jäänud SEB on teiste pankade vigadest õppinud ning jagab grupi juhi Johan Torgeby vedamisel infot ennetavalt.
Näib, et seni rahapesuskandaalidest puutumata jäänud SEB on teiste pankade vigadest õppinud ning jagab grupi juhi Johan Torgeby vedamisel infot ennetavalt. Foto: Liis Treimann

SEB pank kustutab ennetavalt tulekahju – plaanide järgi läheb täna Rootsis eetrisse telesaade, mis näitab seni skandaalidest puutumata jäänud SEB seoseid rahapesuga.

Rootsi uuriv telesaade «Upp­drag granskning» saatis SEB pangale 194 rahapesukahtlusega ärikliendi nimed, millest 95 protsendi puhul on kliendisuhted lõpetatud. Eesti finantsinspektsioon juhtis panga tähelepanu mitteresidentidega seotud ohtudele juba 2006. aastal, samal ajal sai SEB infot ka vihjeandjalt.

SEB teatel kattuvad SVT saate «Uppdrag granskning» (eesti keelde võib seda tõlkida kui «Ülesanne uurida», laias laastus on tegemist Rootsi «Pealtnägijaga» – toim) nimed panga enda siseanalüüsiga ega muuda panga üldist hinnangut olukorrale.

«SEB hindab mistahes informatsiooni, mida telesaates näidatakse, ja võrdleb seda SEB enda analüüside ja varasemate juhtumitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles