Raadi kolme asfalditehase hais levib kilomeetrite taha (1)

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Vanal sõjalennuväljal tegutsevad ja ümbruskonda haisutavad asfalditehased võiks kasutada põlevkiviõli asemel muid võimalusi, leiab Laur Adler.
Vanal sõjalennuväljal tegutsevad ja ümbruskonda haisutavad asfalditehased võiks kasutada põlevkiviõli asemel muid võimalusi, leiab Laur Adler. Foto: Kristjan Teedema

Tartu valla piirides Raadi vanal sõjalennuväljal töötavad kolm asfaltbetoonitehast kipuvad lisaks tee-ehitusel olulisele toormele aeg-ajalt väljutama ka haisu ehk ametnike keeli lõhnahäiringut, mis teatud juhtudel levib kilomeetrite kaugusele tehastest. Haisu pärast on tänavu tehtud keskkonnainspektsioonile 13 kaebust, kuid need kõik on tuulde läinud, keskkonnainspektsioon pole sealsele ühelegi tehasele saanud teha haisutamise pärast ettekirjutust.

Tartlane Laur Adler on asfalditehastest tulevat haisu tundnud nii oma kodus Kalmistu tänaval kui ka maakodus Pilka külas. Esimene jääb tehastest linnulennult nelja ja teine kuue kilomeetri kaugusele. Suvel levis vana lennuvälja poolt linna suunas sellist lehka, et esiti arvas Adler selle põhjuseks punakotkaste reostatud pinnase äraveo. Sama hullu haisu tundis ta paari nädala eest Tartu–Kõrveküla maantee äärses tanklas käies.

Kõik on lubatud piires

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles