Meelis Kuusk: Ida-Viru identiteet ületab rahvusi

Aimar Altosaar
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Ida-Viru turismivõrgustikku arendav Meelis Kuusk leiab, et piirkonnas saab silmatorkavaid tegusid teha, sest kõik pole veel nii väljakujunenud nagu näiteks Tallinnas.
Ida-Viru turismivõrgustikku arendav Meelis Kuusk leiab, et piirkonnas saab silmatorkavaid tegusid teha, sest kõik pole veel nii väljakujunenud nagu näiteks Tallinnas. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Iirimaalt tagasi pöördunud turunduse ja digimeedia spetsialist Meelis Kuusk asus tööle Ida-Virumaa turismiarenduses, kuhu ta tahab eelkõige kaasa tuua iiri külalislahkust ja rõõmsameelsust ning vähendada mõttelist eraldatust ülejäänud Eestist, rääkis ta intervjuus Aimar Altosaarele.

Värske Ida-Viru Ettevõtluskeskuse (IVEK) turismi ja turunduse projektijuht Meelis Kuusk on turunduse ja digimeedia spetsialist, kes on aidanud ettevõtetel kliente juurde võita ning neile klientidele lisaväärtust luua. Enne liitumist IVEKiga tegeles ta Iirimaal ühisrahastusprojektidega ja osales mitme ettevõtte loomises. Looduses liikumine, samuti kokandus ja reisimine on tema lemmiktegevused ka töövälisel ajal.

Kuidas te sattusite otse Iirimaalt Ida-Virumaale tööle?

Olen sündinud ja kasvanud Pärnus, elanud ja töötanud ka Tallinnas ning nüüd viimati 13 aastat ­Iirimaal. Detsembris tulin kodu­maale ja reageerisin kohe IVEKi töö­kuulutusele. Kõik käis tõesti väga kähku, selgus, et Ida-Virumaal otsitigi just minu kogemustega inimest.

Millised on esimesed muljed?

Tulin täiesti ilma eelarvamusteta, kuigi tean, et Eestis on need sellest piirkonnast levinud. Ma näen, et siin on olnud suuri arenguid ja palju ehitatud. Teed ja võrgustikud – kõik jätab hea mulje. Näen, et Eesti on väga palju soomestunud. On palju sarnasusi, kui mõtlen 15 aasta tagusele Soomele – nüüd hakkab siinne pilt sellega sarnanema.

Millega te tegelete IVEKis ja milliste mõtetega siia tööle tulite?

Olen turismiklastri (maakonna turismiettevõtjatest ja omavalitsustest koosnev vabatahtlik võrgustik – toim) ja turunduse projektijuht. Näen suurt väljakutset ja võimalust midagi ära teha: me eestlased ei tea Ida-Virumaast kuigi palju, tuntuse kasvatamisel on suur potentsiaal. Siin ei ole kõik veel välja kujunenud, Tallinnas midagi silmatorkavat korda saata oleks palju keerulisem. Minu jaoks on Ida-Virumaa ideaalne koht, kus ennast teostada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles