Erkki Koort: tellimus majandusluureks

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Välisluureamet võiks rohkem tähelepanu pöörata sellise info kogumisele, millest oleks kasu ka majanduspoliitika kujundamisel. Illustratiivne aerofoto Baidu pilvandmetöötluskeskusest Yangquanis, Shanxi provintsis Hiinas.  FOTO: Xinhua
Välisluureamet võiks rohkem tähelepanu pöörata sellise info kogumisele, millest oleks kasu ka majanduspoliitika kujundamisel. Illustratiivne aerofoto Baidu pilvandmetöötluskeskusest Yangquanis, Shanxi provintsis Hiinas. FOTO: Xinhua Foto: Via Www.imago-images.de/Imago Images/Xinhua

Palju kirgi kütnud ning Venemaastki kümme korda suurema Hiina Rahvavabariigi pahameele alla sattunud välisluureamet oli majandusjulgeoleku konverentsil kohal ning kandis soravas esituses ette aastaraamatus kajastatut. Kui viimasest aastaraportist midagi esile tuua, siis võinuks just majandusjulgeolekut puudutav osa olla tugevamalt esindatud.

Kui mõni ei peaks teadma, siis välisluureameti ülesanne on välis- ja riigikatsepoliitika kujundamiseks ja riigikaitseks vajaliku välisriike, välismaiseid tegureid või tegevust puudutava teabe kogumise kõrval koguda sama infot ka majanduspoliitika kujundamiseks. Siinkohal võiks esitada retoorilise küsimuse, millal esitas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium viimati välisluureametile mõne tellimuse majanduspoliitika kujundamiseks vajaliku info kogumiseks.

Eesti luure hinnangul toimivad Venemaale kehtestatud sanktsioonid hästi. Need kehtestati varsti juba kuus aastat tagasi Krimmi hõivamise ning sõjategevuse eest Ida-Ukrainas. Sanktsioonide tagajärjel tammub Venemaa majandus paigal ning väga paljud ettevõtjad ei usu väljavaadete paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles