Arhiiv ⟩ Tormihoiatus: varuge sooja!

, Sisekaitseakadeemia vilistlane
Copy
Võrus asuva Lõuna-Eesti haigla varugeneraator on nõukogudeaegse militaarsõiduki kuuesilindriline diiselmootor, mida hooldab ja hoiab töövalmis tehnikahuviline Ago Pettai (pildil). Viimati kasutati seda mulluse oktoobritormi põhjustatud elektrikatkestuse ajal. Generaatoril on 400-liitrine kütusemahuti, millega peaks saama elektrit toota vähemalt ööpäeva, siis tuleb kütust lisada. 
Võrus asuva Lõuna-Eesti haigla varugeneraator on nõukogudeaegse militaarsõiduki kuuesilindriline diiselmootor, mida hooldab ja hoiab töövalmis tehnikahuviline Ago Pettai (pildil). Viimati kasutati seda mulluse oktoobritormi põhjustatud elektrikatkestuse ajal. Generaatoril on 400-liitrine kütusemahuti, millega peaks saama elektrit toota vähemalt ööpäeva, siis tuleb kütust lisada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel kuudel on tormihoiatused saanud meie elu igapäevaseks osaks, võisteldes ajaleheveergudel Covid-19t puudutavate uudistega. Viimaste päevade sündmuste valguses tundub, et viimane kipub peale jääma, ning seda põhjusega.

Tormihoiatusi on olnud palju ning juba ainuüksi tänavu on puhkenud vähemalt kaks tormi, mille tagajärjel jäi elektrita enam kui tuhat majapidamist. Viimasest ulatusliku mõjuga tormist, oktoobritormist, mille tõttu elektrita jäi ligi 65 000 majapidamist, on möödas neli kuud. See on piisav aeg, et hakata unustama, millised probleemid sellega kaasnesid. Samas on õigustatud küsimus, mida on nüüdseks ära tehtud selleks, et järgmine kord oleksid tormi mõjud kontrollitumad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles