Erkki Koort: tšehhid ja meie e-koroona

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Tšehhi teadlased avastasid, et Eesti ID-kaardiga on võimalik sooritada pahalastel tegusid ilma omaniku teadmata. 
Tšehhi teadlased avastasid, et Eesti ID-kaardiga on võimalik sooritada pahalastel tegusid ilma omaniku teadmata. Foto: Erik Prozes

Tegelikult plaanisin ainult Tšehhist kirjutada, aga mitte ühtegi päeva ega uudist ei möödu enam ilma koroonata. Kuidas me enne toime tulime? Kuidas me pärast toime tuleme? Mis seda «igapäevast koroonat» asendama hakkab? Praegu suudab see juba varjutada kõik muu. Huvitav on muidugi jälgida, et ajakirjanduse ja ühiskonna temperatuur ei peegeldu kuidagi valitsuse aktiivsuses. Igasugune meediaruum kihab, kuid valitsus alles kaalub, arutab ja soovitab.

Igal juhul tuleb koroona seos loos kiiresti ära teha. Nimelt teatas alles hiljuti Eestis käinud Tšehhi peaminister Andrej Babiš eelmisel nädalal, et terve Itaalia tuleb karantiini panna. Peaministri sõnul tuli enamik tšehhide 26st (praeguseks tublisti rohkem) haigestunust just Itaaliast ning seetõttu ei peaks ka itaallased pääsema riigist välja kuhugi mujale koroonat levitama. Oli see avaldus nüüd mõeldud sisetarbimiseks või mitte, aga jõudis ometi levida kaunis laialdaselt. Ei mingit kaalumist, arutamist või soovitamist. Kohe ja otse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles